top of page
  • Foto van schrijverSandra

Coronafrustratie

Ja, ook ik ben de maatregelen meer dan zat. Ook ik heb mijn vraagtekens bij een aantal van die maatregelen en ja, ook ik heb een mening over het vaccinatiebeleid in Nederland.


Eindelijk was dan gisteren het nieuws dat de doelgroep waar ik toe behoor begin mei op de planning staat om gevaccineerd te worden. Met dat nieuws wordt mijn ongeduld nog verder aangewakkerd; schiet op met die spuit!


Maar toen ik vanochtend mijn rondje nieuws en socialmediaverslaving even bijwerkte merkte ik dat mijn irritatie niet groeide naar de maatregelen (hoera, de winkels gaan weer zonder afspraak open! Zo fijn voor mijn chemobrein wat niet kan plannen, gewoon weer spontaan een winkel inlopen). Het groeide ook niet naar het vaccinbeleid. Nee, het groeide weer naar al het commentaar wat voorbij kwam. Dus misschien moet de titel van dit blog niet zijn 'coronafrustratie', maar 'meningfrustratie'.


Ach ja, ik kan het ook níet lezen en soms vraag ik me af of ik niet gewoon beter kan stoppen met het lezen van nieuws en mijn social media accounts niet beter kan opheffen. Ergens denk ik van wel, maar ik vind veel dingen toch ook gewoon te leuk om te volgen (alles met voeding, interieur, (moes)tuinieren, haken, contacten verder weg enz). Van Corona en de meningen probeer ik zo weinig mogelijk te lezen, maar toch komt het soms voorbij.

Ik reageer nooit op die meningen, maar nu kan ik het toch niet laten om het hier even van me af te schrijven.


Ik snap oprecht dat er mensen zijn die zich niet laten vaccineren, mensen met bepaalde twijfels, goed doordacht en met goede argumenten.

Waar ik me aan stoor zijn vooral de mensen die heel hard van alles roepen maar zichzelf vreselijk tegenspreken. Iemand die voor het nieuws geïnterviewd wordt over de vaccins en met droge ogen zegt dat hij die troep niet in zijn lijf wil. Terwijl hij een Big Mac met een grote cola voor zijn neus heeft staan en er zeker niet uitziet alsof hij dat met mate doet. Serieus? Met mate kan natuurlijk een hoop, maar als je vaak ongezond eet zijn de kansen op forse langetermijngevolgen toch echt vrij groot meneer.


Of mensen die continue delen wat er nou weer voor zeldzaam geval gemeld is na het zetten van een vaccin. Alles in rep en roer omdat er trombosegevallen zijn na het zetten van vaccins. Uiteraard enorm rot voor die mensen die het overkomt en nee, het zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Maar plaats het even in perspectief mensen. Van de pil kun je ook trombose krijgen, maar daar liggen we niet wakker van. 'Nee ik neem hem niet, al die bijwerkingen!' Nog nooit de bijsluiter van een paracetamolletje gelezen zeker? Elk medicijn heeft, jammer maar waar, bijwerkingen. Wanneer is het middel erger dan de kwaal?


Ik ben me ervan bewust dat ik misschien anders had gepraat als ik niet ziek was geworden. Sinds mijn ziekte en verdieping in voeding (en de rest) ben ik me veel meer bewust van hoe ver de gemiddelde Westerse mens verwijderd is geraakt van wat 'normaal' en gezond zou moeten zijn.

Eigenlijk zou ik vooral eens willen zeggen: mensen, zorg goed voor jezelf. Je leeft maar 1 keer, hebt maar 1 lijf. Zolang je gezond bent neem je dat meestal voor lief en denk je er niet over na. Maar als je continue slecht voor jezelf zorgt heeft dat in de meeste gevallen vroeg of laat effect. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, helaas kun je ook gewoon enorme pech hebben, maar goed voor jezelf zorgen doet zoveel goed. In mijn ogen betekent dat niet dat je een strak dieet moet volgen of Spartaans moet leven, maar een beetje meer bewustzijn en een beetje meer balans kan een groot verschil maken. Zeker als je zo stellig bent over het weigeren van de coronavaccins vanwege je gezondheid, kijk dan ook even kritisch naar je leefwijze. Tipje van mij, de kankerpatiënt.

160 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het was geen griepje

Helaas, geen griepje. Voor de tweede keer deze week ben ik afgevoerd met de ambulance wegens uitvalsveraschijnselen en verwardheid. De tweede keer voor de ogen van mijn zoon en dat breekt mijn hart. D

Het was weer zo ver

Ontzettend duizelig, misselijk, overgeven en ook nog kwijlen. En dan begint het weer: het eeuwige vraagstuk of het gewoon een griepje is of toch de tumoren in mijn hoofd die aan het groeien zijn. Geda

Ziek zijn en opvoeden

Over opvoeden wordt veel geschreven. Iedere moeder verliest wel eens haar geduld en is onzeker. Het is niet altijd makkelijk, ook niet voor gezonde moeders. Maar palliatief ziek zijn en opvoeden is va

2 Comments


Sandra
Sandra
May 12, 2021

Fijn dat het gelukt is, moest je de app downloaden? Ik ben nog aan het uitzoeken hoe ik weer gewoon automatisch een mail kan sturen als ik een blog heb geplaatst, zonder dat iemand een app hoeft te downloaden, maar ik ben er nog niet uit. Kun je de andere blogs nu ook lezen?

Ik heb de 23e eindelijk mijn eerste prik!

Like

ntindonesie
May 11, 2021

Nou Sandra, deze uitnodiging is gelukt, ik kan je lezen. En gelijk met een duidelijk verhaal voor je medemens. Dank daarvoor. Ik heb maandag mijn tweede vaccinatie gehad, het ondertussen beruchte Astra Z. Krijg de neiging mijn mondkapje af te doen. En binnenkort afspraak met diëtist. Groetjes Nicky

Like
Post: Blog2 Post
bottom of page