Recepten sappen

Ik maak dagelijks verse groentesappen met de slowjuicer, soms afgewisseld met de blender. Ik gebruik zoveel mogelijk biologische groente en gooi vaak maar gewoon wat bij elkaar. Met wisselend succes. Omdat het Moermandieet dagelijks minstens 1 citroen voorschrijft verwerk ik dat vaak in een sapje. Daarnaast gebruik ik maximaal twee stuks fruit per dag. Fruit is gezond, maar bevat ook suiker en daar moet je met kanker niet te veel van binnen willen krijgen. Soms verwerk ik daarvan ook 1 stuk fruit weer in een sapje; sap van alleen groente is niet per se lekker. 

Hier wat succesrecepten:

Slowjuicer:

1. 1 grote rode biet, 4 wortels, stuk knolselderij, 1 citroen, stukje gember (sap van rode biet, wortel en knolselderij wordt door Moerman aanbevolen)

2. 1 komkommer, 2 stengels bleekselderij, 1 citroen, 1/2 appel

3. 1 komkommer, 2 stengels bleekselderij, 1 citroen, paar blaadjes munt

4. 1 komkommer, 1 courgette, 1 citroen, 1 peer

5. 1 rode biet, 4 wortels, 1 komkommer, 1 peer

6. 2 komkommers, 1 stengel bleekselderij, 1 venkel, 1 citroen, handje broccoli, 1/2 appel, 1/2 granaatappel

7. 2 stengels bleekselderij, handje broccoli, 1/2 venkel, 1/2 appel, 1 citroen, stukje gember

8. handje broccoli, handje boerenkool, 2 eetlepels granaatappel, 1/4 venkel, 1 citroen, 1 sinaasappel

Blender:

1. 2 wortels, sap van 1 sinaasappel en 1 citroen.

2. 1 banaan, 1 rode biet, kokosmelk, 2 theelepels pure cacao.

3. Paar eetlepels zuurkool, halve mango, sap van 1 sinaasappel, water

4. 1/2 broccoli, 1 banaan, kokosmelk

5. 2 handen spinazie, 1 peer, kokosmelk